Työn taitajat – Taitoja tulevaisuuden taitajille ja töitä tulevaisuuden tekijöille

  • 1.6.–1.6.2022
  • Päälava
  • Klo 11:15-11:35

Kuvaus

Millaisia taitoja ja osaamista työelämässä tarvitaan? Millaisia vinkkejä työelämän edustajat antavat nuorille? Mitkä ovat nuorten mielestä tärkeimpiä työelämätaitoja ja -valmiuksia? Millaiset asiat ohjaavat nuorten uravalintoja ja mitkä ovat unelma-ammatteja? Tässä puheenvuorossa sukelletaan työelämän maailmaan konkreettisten esimerkkien ja vinkkien kautta. 

Eemeli Alanne ja Tiina Haapaniemi Oulun kaupungin Työn Taitajat -ohjelmasta kertovat puheenvuorossaan sekä työelämän edustajien että nuorten työelämäajatuksista. Voit seurata keskustelua myös striimattuna verkkosivuilla osoitteessa www.supervoimia.fi/amazingnorth2022.

Työn Taitajat -ohjelma

Työn Taitajat on Oulussa kehitetty nuorisovaikuttamisen toimintamalli yritysten ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön. Tavoitteena on työllisyyden parantaminen ja osaavan työvoiman varmistaminen yrityksille. Työn Taitajat korostaa jatkuvan oppimisen merkityksellisyyttä, tukee nuorta osaamisensa tunnistamisessa ja oman paikan löytämisessä työelämässä. 

Työn Taitajat toteuttaa virtuaalisia ja fyysisiä työelämäoppitunteja ja -päiviä yläkouluille ja lukioille. Kokonaisuudet ovat käytännönläheisiä, osallistavia ja informatiivisia. Työn Taitajat madaltaa kynnystä siirtyä työelämään, kannustaa yksilön oman osaamisen tarkasteluun laajemmin ja painottaa jokaisen nuoren osaamiselle olevan paikkansa Oulun seudun monipuolisessa yrityskentässä. Työn Taitajat motivoi nuoria hankkimaan tietoa useammista työnantajista sekä syventämään tietoa jo nyt tunnetuimmista yrityksistä ja muista organisaatioista. Nuorille kerrotaan eri aloista, ammateista ja toiminnasta titteleiden takana. 

Voit tutustua Työn Taitajat -toimintaan tarkemmin BusinessOulun verkkosivuilla.  

Jaa tapahtuma