# Ai mikä Sivistyksen supervoimia -podcast?

Ai mikä Sivistyksen supervoimia -podcast? Tässä jaksossa kerromme lyhyesti, mistä podcastissa on kyse.

 

KUUNTELE AUDIO

(anchor.fm/supervoimia podcast)

 

Lue podcastin litteraatti
[äänite alkaa]

Intro [00:00:00]: Tietoa, tutkimuksia, tuloksia. Sivistyksen supervoimia -podcast.

Puhuja 1 [00:00:08]: Moikka. Mä oon Linda Pohjois-Suomen Aluehallintovirastosta.

Puhuja 2 [00:00:11]: Ja mä oon Jussi Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Puhuja 1 [00:00:15]: Tervetuloa kuuntelemaan tätä Sivistyksen supervoimia -podcast-sarjaa.

Puhuja 2 [00:00:18]: Tämän podcast-sarjan ideana olisi nostaa opetus- ja kasvatusalan kiinnostavaa tutkimusta alan ammattilaisten tietoisuuteen.

Puhuja 1 [00:00:27]: Miksi Jussi tämmöinen podcast-sarja on päätetty tehdä?

Puhuja 2 [00:00:30]: Ollaan huomattu, että uutta tutkittua tietoa tulee koko ajan tosi valtavasti lisää, mutta se tieto ei kuitenkaan välttämättä jalkaudu niihin kouluihin ja päiväkoteihin. Tässä podcast-sarjassa osaltamme yritetään ratkaista tätä ongelmaa. Sä voit tässä kuunnella, miten tutkimustieto ikään kuin virtaa tutkijoiden kammioista luokkahuoneeseen. Ja on hirmu tärkeää rakentaa sitä osaamistaan nimenomaan sen tutkitun tiedon varaan – ei tunteen, eikä luulon varaan.

Puhuja 1 [00:01:01]: Keitä meillä on näissä podcast-jaksoissa puhumassa?

Puhuja 2 [00:01:04]: Tänne yritetään löytää mielenkiintoisia tieteentekijöitä, joiden tutkimus jotenkin rikastuttaisi sitä opetus- ja kasvatustyötä ja toisi uutta tutkittua näkökulmaa. Me etsitään ja löydetäänkin iloksesi ja hyödyksesi kiinnostavaa kuunneltavaa ja jopa keskustelun herättäjiä.

Puhuja 1 [00:01:21]: Näiden tieteentekijöiden lisäksi meillä on sitten podcast-jaksoissa mukana opetus- ja kasvatusalan ammattilaisia lasten ja nuorten arjesta. Keitä meitä on mukana tekemässä mun ja sun lisäksi tätä podcast-sarjaa?

Puhuja 2 [00:01:34]: Mukana podcast-sarjaa tuottamassa on Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto, Oulun kaupunki ja Oulun yliopisto. Äänet meille tekee äänitalo Pasila ja upean visuaalisuuden rakentaa Mainostoimisto Uleåborg.

Puhuja 1 [00:01:47]: Näin se on. Kiitos Jussi ja tervetuloa siis mukaan Sivistyksen supervoimien pariin. Sivistys on se supervoima, joka on jokaisen saavutettavissa.

[äänite päättyy]