Ohjelma 31.5.2022

  • 31.5.–31.5.2022
  • Päälava ja verkossa
  • Klo 9:00-14:00

Ohjelma Ouluhallilla tiistaina 31.5.2022 klo 9–14

Tapahtuman päälavalla kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluita ajankohtaisista aiheista. Tule kuuntelemaan Ouluhallille tai seuraa lavaohjelmaa Supervoimia-sivuston livelähetyksen kautta. Messupisteet ovat avoinna koko tapahtuman ajan.

Muista tutustua myös keskiviikon lavaohjelmaan tästä. 

9:00-9:30 Meidän mahtava pohjoinen – Amazing North -tapahtuman avajaiset
Tervetuloa kanssamme tutkimusmatkalle tulevaisuuteen! Amazing North -tapahtuma käynnistyy avajaisilla klo 9:00. Avajaisissa saadaan vinkit tapahtumapäiviin ja aloitetaan matka kohti tulevaisuutta. Tapahtuman avaa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Juha Hänninen. 

9:45-10:15 Keskustelutuokio: Tulevaisuus nuorten silmin
Miltä tulevaisuus näyttää nuorten silmin? Millaisia ammatteihin tämän päivän peruskoululaiset päätyvät? Millaiset sosiaaliset mediat ovat suosittuja 10 vuoden päästä? Miten varmistamme kestävän tulevaisuuden meille kaikille? 

Tule kuuntelemaan, millaisia ajatuksia ja mielipiteitä oululaisilla nuorilla on tulevaisuudesta. Keskustelussa matkataan tulevaisuuteen niin opintojen, (työ)elämän, teknologian kuin maapallon näkökulmista. Keskustelemassa ovat nuoret eri kouluasteilta.

Tutustu keskustelijoihin ja keskusteluaiheisiin tarkemmin tästä.

10:30-11:00 Puheenvuoro: Tonja Molin-Juustila – Digiteknologian parissa kiusaamista ennaltaehkäisemään ja vähentämään
Miten voisimme tehdä maailmasta paremman paikan, jossa kiusaamista ei olisi lainkaan tai ainakin vähemmän? Puheenvuorossa kuullaan, miten lapset ideoivat ja suunnittelivat digitaalisia ratkaisuja kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja vähentämiseen. Samalla saadaan vinkkejä, millaisia avoimesti saatavilla olevia materiaaleja voi hyödyntää opetustyössä. 

Tonja Molin-Juustila Oulun yliopistolta johdattelee aiheeseen ja kertoo heidän tutkimushankkeensa tavoitteista, toteutuksesta ja tuloksista. Tonja on erityisen kiinnostunut kehittämään erilaisten ihmisten vuorovaikutusta, osallisuutta ja kyvykkyyksiä edistäviä käytänteitä digiteknologian varhaisen vaiheen suunnittelutyössä. 

Tutustu tarkemmin puheenvuoroon ja tutkimukseen tästä. 

11:45-12:00 Hyvinvointia hektiseen arkeen – Jokijoogaa jokivarresta
Vauhdikkaan tapahtumapäivän keskellä on välillä hyvä rentoutua ja ladata akkuja. Omasta hyvinvoinnista voi pitää huolta esimerkiksi lyhyellä joogasessiolla. Tervetuloa kanssamme joogan maailmaan ja ottamaan tauko. 

Tule kuuntelemaan ja kokeilemaan, miten yhdistämällä kouluasteiden ja alueen yhteistyötä, digitaalisia välineitä ja mielekästä tekemistä tuotettiin ensimmäinen jokijooga. Lavalla saamme maistiaisen jokijoogasta ja kuulemme, miten eri-ikäiset lapset ja nuoret päiväkodista peruskouluun ovat olleet tekemässä kokonaisuutta. 

12:3-13:00 Puheenvuoro: Tommi Nevala – Mielekästä oppimista kamerakynällä. Oulun lastenkulttuurikeskus.
Miten varhaiskasvatus ja perusopetus voisivat hyötyä siitä, että käytännössä kaikilla lapsilla on sekä taidot että mahdollisuus kuvata videoita? Miten hyödyntää oppilaiden mediataitoja ja luovuutta osana koulutyötä? 

Oulun lastenkulttuurikeskuksen ja Valveen elokuvakoulun esityksessä kuullaan, miksi videon ja liikkuvan kuvan hyödyntäminen oppimisen toiminnallisena välineenä on tänään helpompaa, hauskempaa ja järkevämpää kuin koskaan ennen. Esityksen jälkeen on jaossa Mielekästä oppimista kamerakynällä – opas- ja tehtäväkirjaa, joka sisältää yli 50 kamerakynätehtävää eri oppiaineisiin ja aiheisiin liittyen. 

Tutustu tarkemmin puheenvuoroon ja kamerankynän pedagogiikkaan tästä. 

13:15-13:45 Puheenvuoro: Fanny Vainionpää – Uravalinnat ja IT-ala
Miten nuori voi päästä luomaan teknologiaa, sen sijaan, että vain käyttää sitä? Puheenvuoro antaa eväitä siihen, mitä mahdollisuuksia IT-ala tarjoaa, sekä mitä voi itse tehdä innostaakseen nuoria IT-alalle. 

Fanny Vainionpää Oulun yliopistolta johdattelee aiheeseen. Fannyn intohimona on tutkia ihmisten ja teknologian välistä vuorovaikutusta. 

Tutustu tarkemmin puheenvuoroon tästä. 

Lavaohjelma jatkuu keskiviikkona 1.6. uusien puheenvuorojen ja keskusteluiden myötä. Tutustu keskiviikon lavaohjelmaan tästä. 

Jaa tapahtuma