Tiedettä nuotiolla Toivon Agendassa! Tavoite 11: Kestävät kaupungit ja yhteisöt

  • 23.5.2023
  • Oulun yliopisto, kasvitieteellinen puutarha
  • Vaatii ilmoittautumisen

Toivon Agenda -teemat

  • Kestävät kaupungit ja yhteisöt

Tutustu teemoihin

Ohjelmapaikka -ja aika

Lähityöpaja järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla, Kaitoväylä 5, Linnanmaa:

  • ti 23.5.2023 klo 13.30-14.15.

Kuvaus

Lukio-opettaja! Tuo ryhmäsi nuotiolle Oulun yliopiston tutkijoiden kanssa.  Juodaan nokipannukahvia ja keskustellaan yhdessä tieteestä, tutkimuksesta ja tutkimuksen tekemisestä.  Aiheena on Toivon Agenda, tavoite 11: Kestävät kaupungit ja yhteisöt. Tuokaa omat kysymyksenne ja pohdintanne nuotioringin keskusteluun.

Mukana keskustelemassa ovat Oulun yliopiston tutkijat Annukka Sailo, Helka-Liisa Hentilä ja Fredriika Jakola.

Fredriika Jakola on ihmismaantieteilijä, jonka tutkimus keskittyy aluekehitykseen ja raja-aluetutkimukseen. Hän on tutkinut erityisesti sitä, miten paikallinen toimintaympäristö kuten vallitsevat normit, tavat, identiteetit, sekä luottamus- ja valtasuhteet vaikuttavat raja-alueiden ja -kaupunkien kehityspolkuihin. Tänä keväänä alkavassa B-SHAPES -tutkimushankkeessa Fredriika on mukana selvittämässä erityisesti nuorten ympäristökäsityksiä sekä heidän toimijuuden ja paikkaan kuulumisen tunteen muodostumista Euroopan raja-alueilla.

Helka-Liisa Hentilä toimii yhdyskuntasuunnittelun professorina Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikössä. Hän johtaa monitieteistä Vastustuskykyinen kaupunki -hanketta, joka tutkii kaupunkiympäristöjen roolia ja kaupunkisuunnittelun mahdollisuuksia tartuntatautien ennaltaehkäisyssä ja siten pandemioiden torjunnassa.  Helka-Liisaa kiinnostaa, millainen on sinun mielestäsi terveyttä edistävä ja ylläpitävä kaupunkiympäristö. Minkä pitäisi mielestäsi nykyisessä kaupunkiympäristössä muuttua, jotta se olisi mahdollisen seuraavan pandemian aikana parempi paikka elää?

Annukka Sailo työskentelee historian alan tutkijatohtorina Vastustuskykyinen kaupunki -hankkeessa. Historian osalta hankkeessa tarkastellaan mm. epidemioiden ja pandemioiden jälkiä urbaaneissa ympäristöissä sekä tartuntatautien torjumiseksi kaupunkiympäristöissä tehtyjä onnistuneita ja epäonnistuneita ratkaisuja. Annukka tutkii kaupunkisuunnittelun ja tartuntatautien torjunnan yhteyksiä erityisesti 1800- ja 1900-lukujen Suomessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/122CDC5019D52169. Kasvitieteellisellä puutarhalla järjestetään yksi lähityöpaja, johon mahtuu maksimissaan 30 henkilöä. Tähän lähityöpajaan/tapahtumaan voi ilmoittautua yksi opiskelijaryhmä.

Muuta huomioitavaa

Varautukaa säänmukaisin varustein! Vierailun yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua omatoimisesti kasvitieteelliseen puutarhaan ja kasvihuoneisiin. Omat mukit mukaan.

Ohjelman järjestäjä

Oulun yliopisto

Jaa tapahtuma