Tiedettä nuotiolla Toivon Agendassa! Tavoite 3: Terveyttä ja hyvinvointia

  • 24.5.2023
  • Oulun yliopisto, kasvitieteellinen puutarha
  • Vaatii ilmoittautumisen

Toivon Agenda -teemat

  • Terveyttä ja hyvinvointia

Tutustu teemoihin

Ohjelmapaikka -ja aika

Lähityöpaja järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla, Kaitoväylä 5, Linnanmaa:

  • ke 24.5.2023 klo 10-10.45.

Kuvaus

Lukio-opettaja! Tuo ryhmäsi nuotiolle Oulun yliopiston tutkijoiden kanssa.  Juodaan nokipannukahvia ja keskustellaan yhdessä tieteestä, tutkimuksesta ja tutkimuksen tekemisestä.  Aiheena on Toivon Agenda, tavoite 3: terveyttä ja hyvinvointia.

 

Tuokaa omat kysymyksenne ja pohdintanne nuotioringin keskusteluun. Mukana keskustelemassa ovat Oulun yliopiston tutkijat Tiina Lankila, Henna Hyrkäs-Palmu ja Jouko Miettunen

Tiina Lankila työskentelee terveysmaantieteen alan tutkijana. Hän hyödyntää työssään sekä paikkatietomenetelmiä (GIS) että tilastollisia menetelmiä 1) terveyden ja terveyskäyttäytymisen alueellisen vaihtelun ja siihen yhteydessä olevien tekijöiden tutkimiseen, ja 2) terveyspalveluiden maantieteelliseen saavutettavuuden, jakautumisen ja sijainnin optimoinnin tutkimiseen.

Henna Hyrkäs-Palmu työskentelee tutkijatohtorina hankkeessa: Vastustuskykyinen kaupunki – kaupunkisuunnittelu pandemioiden ennaltaehkäisynä. Hän on tehnyt kansanterveystutkimusta erityisesti ympäristötekijöiden terveysvaikutuksista.

Jouko Miettunen työskentelee kliinisen epidemiologian professorina Oulun yliopistossa. Hän on tehnyt tutkimusta erityisesti liittyen psykiatriseen sairastamiseen ja mielenterveyteen, sekä niihin liittyviin tekijöihin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/122CDC5019D52169. Kasvitieteellisellä puutarhalla järjestetään yksi lähityöpaja, johon mahtuu maksimissaan 30 henkilöä. Tähän lähityöpajaan/tapahtumaan voi ilmoittautua yksi opiskelijaryhmä.

Muuta huomioitavaa

Varautukaa säänmukaisin varustein! Vierailun yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua omatoimisesti kasvitieteelliseen puutarhaan ja kasvihuoneisiin. Omat mukit mukaan.

Ohjelman järjestäjä

Oulun yliopisto

Jaa tapahtuma