Tiedettä nuotiolla Toivon Agendassa! Tavoite 7: Edullista ja puhdasta energiaa

  • 24.5.2023
  • Oulun yliopisto, kasvitieteellinen puutarha
  • Vaatii ilmoittautumisen

Toivon Agenda -teemat

  • Edullista ja puhdasta energiaa

Tutustu teemoihin

Ohjelmapaikka -ja aika

Lähityöpaja järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla, osoitteessa Kaitoväylä 5, Linnanmaa.

Työpajan ajankohta: ke 24.5.2023 klo 13.30-14.15

Kuvaus

Lukio-opettaja! Tuo ryhmäsi nuotiolle Oulun yliopiston tutkijoiden kanssa.  Juodaan nokipannukahvia ja keskustellaan yhdessä tieteestä, tutkimuksesta ja tutkimuksen tekemisestä. Aiheena on Toivon Agenda, Tavoite 7: Edullista ja puhdasta energiaa.

Tuokaa omat kysymyksenne ja pohdintanne nuotioringin keskusteluun. Mukana keskustelemassa ovat Oulun yliopiston tutkijat Samuli Urpelainen, Eva Pongracz ja Esa Ruuskanen.

Samuli Urpelainen työskentelee yliopistotutkijana Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikössä. Hän keskittyy tutkimuksessaan aineen nano- ja molekyylitason ominaisuuksien ymmärtämiseen, erityisesti puhtaan energian tuotantoon liittyvissä materiaaliratkaisuissa.

Eva Pongracz työskentelee energiajärjestelmät ja ympäristötekniikka -oppiaineen professorina Teknillisessä tiedekunnassa. Hänen tutkimuksensa painottuu energiamurrokseen, eli siihen miten saavutetaan tulevaisuuden hiilineutraali energiajärjestelmä. Hän johtaa tutkimusryhmää, jossa tutkimusta tehdään mm. älykkäistä energiajärjestelmistä, älytaloista ja kulutusjoustosta, sekä hiilineutraalista energiasta.

Esa Ruuskanen työskentelee ympäristöhistorian ja humanistisen ympäristötutkimuksen yliopistotutkijana Oulun yliopistossa. Hänen kiinnostuksenkohteitaan ovat erityisesti suot, energia ja kulutus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/122CDC5019D52169. Kasvitieteellisellä puutarhalla järjestetään yksi lähityöpaja, johon mahtuu maksimissaan 30 henkilöä. Tähän lähityöpajaan/tapahtumaan voi ilmoittautua yksi opiskelijaryhmä.

Muuta huomioitavaa

Varautukaa säänmukaisin varustein! Vierailun yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua omatoimisesti kasvitieteelliseen puutarhaan ja kasvihuoneisiin. Omat mukit mukaan.

Ohjelman järjestäjä

Oulun yliopisto

Jaa tapahtuma