Kaksipäiväinen Supervoimia-livestriimi, tiistai

  • 25.5.2021
  • Oma koulu, päiväkoti ja työpaikka
  • Ei vaadi ilmoittautumista

Seuraa striimiä täällä.

Tiistaina 25.5.2021 klo 9–14

9.00–10.00 Avajaiset
Avaussanat, Päivi Laajala
, Oulun kaupunginjohtaja.
Nuoret nykypäivän vaikuttajina, Akseli Köngäs, Oulun nuorisovaltuuston pj. (ONE) ja Suomen lukiolaisten liiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja
Mitä kestävä kehitys merkitsee nuorille? Miksi lasten ja nuorten kannattaa lähteä mukaan vaikuttamistoimintaan? Entä miksi lapsia ja nuoria kannattaa kuulla päätöksenteossa?
Mitä on Toivon Agenda ja Luetaan!?, Jussi Tomberg, kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja, Oulu
Toivonmetallia, Eemeli Vaara, oululainen VOF-tähti ja Madetojan musiikkilukion opiskelijat

10.00–10.45 Tulevaisuuden aamukahvit
Vieraana keksijä, kirjailija ja säveltäjä Perttu Pölönen
Haastattelijoina Kiimingin lukion opiskelijat Milla Pekkala ja Mimosa Joenväärä

Perttu Pölönen on julkaissut kaksi myyntimenestyksiksi noussutta kirjaa: Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Kirjoissaan ja esiintymisissään Perttu kertoo innostavalla tavalla tulevaisuuden mahdollisuuksista ja haasteista, kuten työelämästä, inhimillisestä vallankumouksesta, informaatioteknologioista, koulutuksesta ja vastuullisuudesta. Perttu on saanut erinomaista palautetta kyvystään herätellä ja ravistella yleisöään ajattelemaan uudella tavalla.

Vuoden 2014 Slush-tapahtumassa Perttu valittiin luovimmaksi suomalaiseksi. Vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet Euroopan 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon. Tänä vuonna Perttu valitsee lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan.

10.45–11.15 Soivan Siilin konsertti lapsille
Toivon lauluja lapsille.

11.15-12.00 Tauko

12.00–12.45 Lukutaidon lounastunti
Lukutaidottomat runoilijat – miten nuoret saa osallistumaan, mikä nuoria kiinnostaa?
Vieraana
Aleksis Salusjärvi

Lukemiseen kielteisesti suhtautuvat nuoret ovat alisuoriutujia. He tuntevat tekstimaailman vieraaksi, ja siksi heitä on vaikea saada innostumaan lukemista. Kun lähestymistapa on oikea, esteet on helppo kiertää. Moni lukutaidottomaksi itsensä luullut nuori on paljastunut runoilijaksi. Tarvitaan vain oikeat työkalut.

Aleksis Salusjärvi on helsinkiläinen kirjallisuuden ammattilainen ja oppikirjailija, joka opettaa lukutaitoa eloonjäämistaitona 13–29-vuotiaille nuorille erityisopetuksessa ja vankiloissa

Lukutaidottamat runoilijat -vierailu on tarkoitettu 13–29-vuotiaille nuorille sekä opetus-, kasvatus- ja kirjastoalan ammattilaisille. Vierailu tallennetaan.

12.45-13.15 Toivonmetallia konsertti

Vaara Records -bändi esittää oululaista toivon sanomalla maustettua musiikkia. Neljästä oululaisesta nuoresta koostuva yhtye viihdyttää kepeän humoristisella, mutta osaavalla otteella.

Jaa tapahtuma