Lumotut sanat

  • 21.5.–22.5.2024
  • Kulttuuritalo Valve

Kuvaus

LUMOTUT SANAT – LASTEN JA NUORTEN SANATAIDEVIIKOT 20.4.–2.6.2024


juhlii runoutta ja Kirsi Kunnasta

Lumotut sanat tuo kevään tullessaan: jo 18. kertaa järjestettävää festivaalia vietetään 20.4.–2.6.2024. Koko kuuden viikon ajan kulttuuritalo Valve on tulvillaan sanataideiloa: tarinoita, runoutta, työpajoja, taiteilijatapaamisia, näyttelyelämyksiä, esityksiä ja konsertteja.

Tänä keväänä Lumotuissa sanoissa juhlitaan rakastetun runoilija Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa. Valvegalleriaan kasvaa elämyksellinen Runo-olohuone, jossa saa olla, lukea, kuunnella, katsella, etsiä, keksiä, kirjoittaa ja leikkiä runoja. Festivaalin vuoden kuvittaja on Tiitiäisen metsä -kuvituksillaan runouden ystävät lumonnut oululaislähtöinen Silja-Maria Wihersaari. Wihersaaren taidetta on esillä myös vuoden kuvittajan omassa Unelmasaari-näyttelyssä.

TERVETULOA KEVÄTRETKELLE LUMOTTUIHIN SANOIHIN!

Festivaali tarjoaa Kirsi Kunnaksen Runo-olohuoneessa kulttuuritalo Valveella 7.5.–30.5. maksuttomia runoretkiä, sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaitosten ryhmille.

Pajoihin ja opastuksiin voi ilmoittautua osoitteessa www.lumotutsanat.fi. Löydät sivuilta myös festivaalin käsiohjelman.
Pajoihin ja opastuksiin osallistutaan yksi opetusryhmä kerrallaan. Sanataideopettajat räätälöivät sisällöt kullekin ryhmälle sopiviksi. Myös erityisryhmät ovat lämpimästi tervetulleita!

Jaa tapahtuma