Luova Luokka -seminaari ke 16.11.2022

LUOVA LUOKKA -SEMINAARI

Keskiviikko 16.11.2022

Aamupäivän puheenvuorot klo 9 – 12, Hotelli Lasaretti, Puisto-sali (Kasarmintie 13) sekä verkossa
Työpajat klo 12 – 16 Hotelli Lasaretti ja Kulttuuritalo Valve

 

Seminaari on osallistujille maksuton.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka

 

Luova luokka -seminaarin kulttuurisensitiivinen mediakasvatus -teemaa ovat käsittelemässä mm. some-tähti Sakke King, Syrjimätön kieli -oppaan kirjoittanut Elina Vainikainen sekä sarjakuvataiteilija Maryam Abuzaid-Ryu.

 

Aamupäivän ohjelma koostuu kolmesta mielenkiintoisesta puheenvuorosta: TikTok-idoli ja nuoriso-ohjaaja Sakke King (Sakarie Ahmed Nuur) kertoo omista kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa sekä siitä, millainen vaikutus somella on ollut hänen elämäänsä ja kohtaamisiin nuorten kanssa. Elina Vainikainen tuo esille puheenvuorossaan millaisia ovat syrjimättömät ja inklusiiviset puhetavat ja miten niitä voi tunnistaa kasvatuksen arjessa. Maryam ”Mellu” Abuzaid-Ryu avaa sarjakuvien merkitystä erilaisuuden näkyville tuomisesta ja sen vaikutuksista empatian ja ymmärryksen lisäämisestä.

 

Seminaarin aamupäivän aiheita voi syventää iltapäivän työpajoissa, joita ovat vetämässä aamupäivän puhujat. Näiden lisäksi ohjelmassa on Oulun lastenkulttuurikeskuksen Antti Haarasen vetämä Uutistyöpaja sekä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin elokuvanäytös Parents vs. Influencers (Italia / Espanja 2021). Näytöksessä on mukana asiantuntijavieras.

 

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Seminaari järjestetään Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä.

 

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

 

Ilmoittautuminen on käynnissä. Osaan työpajoista on rajallisesti paikkoja.

www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka

Jaa artikkeli