Ohjelma 1.6.2022

  • 1.6.–1.6.2022
  • Päälava ja verkossa
  • Klo 9:00-15:00

Ohjelma Ouluhallilla keskiviikkona 1.6.2022 klo 9–15

Tapahtuman päälavalla tapahtuu myös keskiviikkona! Luvassa on ToolCamp-kilpailun menoa ja meininkiä ja mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluita ajankohtaisista aiheista. Tule kuuntelemaan Ouluhallille tai seuraa lavaohjelmaa Supervoimia-sivuston livelähetyksen kautta. Messupisteet ovat avoinna koko tapahtuman ajan.

Muista katsoa myös tiistain lavaohjelma tästä. 

9:00-9:15 2. Amazing North – matka jatkuu!
Tervetuloa käynnistämään tapahtuman toinen päivä kanssamme. Matka tulevaisuuteen jatkuu! Tule kuulemaan vinkit päivään ja käynnistämään hoksottimesi ennen päivän seikkailuja. 

9:30-9:45 ToolCamp-kilpailun avajaiset
Oulussa ensimmäistä kertaa järjestettävä ToolCamp huipentuu osana Amazing North -tapahtumaa. Avajaisissa kuullaan, mistä ToolCampissa on kyse ja mitä se tarjoaa Amazing North -tapahtuman kävijöille. 

ToolCamp on vuosittainen kekseliäisyyttä, luovuutta ja yhteistyötä juhlistava kokonaisuus. Sen aikana eri-ikäiset oppilaat työskentelevät haasteiden parissa ja ideoivat ratkaisuja niihin. Amazing North -tapahtuman toisena päivänä ToolCamppiin osallistuvat kymmenet oppilastiimit esittelevät ideoitaan niin lavalla kuin omilla messupisteillään niin yleisölle kuin tuomaristolle. Päivän päätteeksi tuomaristo palkitsee oppilaita eri kategorioissa. 

Tutustu ToolCamp-kilpailuun tarkemmin tästä.

9.45-10:30 Hissipuheita ToolCamp-kilpailun ideoista
Osaatko tiivistää ideasi noin minuutin mittaiseen puheeseen, jonka voisit esittää kelle tahansa hissimatkan aikana? ToolCamp-kilpailun oppilastiimit valtaavat lavan ja pääsevät esittelemään ideansa napakoilla hissipuheilla. Tule kuulemaan, millaisia ideoita nuoret ovat keksineet ja millaisiin haasteisiin he ovat löytäneet ratkaisuja. 

Tutustu ToolCamp-kilpailuun tarkemmin tästä.

10:45-11:05 Puheenvuoro: Tiia Hyvälä – Koulujen elokuvaviikko 

Koulujen elokuvaviikolla hyödynnetään elokuvaa opetuksessa laajasti taiteena, kulttuurina ja kielenä. Liikkuvaa kuvaa on mahdollista yhdistää jokaiseen oppiaineeseen ja useisiin erilaisiin aihekokonaisuuksiin aina esiopetuksesta perusasteen loppuun saakka. Puheenvuorossa kuulemme, miten elokuva voi olla apuna lasten ja nuorten luovuuden ja osallisuuden edistämisessä. 

Tutustu puheenvuoroon ja koulujen elokuvaviikkoon tarkemmin tästä. 

11:15-11:35 Puheenvuoro: Työn Taijat – Taitoja tulevaisuuden taitajille ja töitä tulevaisuuden tekijöille
Millaisia taitoja ja osaamista työelämässä tarvitaan? Millaisia vinkkejä työelämän edustajat antavat nuorille? Mitkä ovat nuorten mielestä tärkeimpiä työelämätaitoja ja -valmiuksia? Millaiset asiat ohjaavat nuorten uravalintoja ja mitkä ovat unelma-ammatteja? Tässä puheenvuorossa sukelletaan työelämän maailmaan konkreettisten esimerkkien ja vinkkien kautta. 

Eemeli Alanne ja Tiina Haapaniemi Oulun kaupungin Työn Taitajat -ohjelmasta kertovat puheenvuorossaan sekä työelämän edustajien että nuorten työelämäajatuksista. 

Tutustu puheenvuoroon ja Työn Taitajat -ohjelmaan tarkemmin tästä

11:45-12:15 Keskustelutuokio: ICT-alan myyttien murtamista
ICT-alasta puhutaan paljon ja siihen liittyy myös ennakkoajatuksia, stereotypioita ja jopa myyttejä. Teknologia vaikuttaa jo monella alalla ja tulevaisuudessa kaikilla aloilla. Tässä keskustelutuokiossa murretaan myyttejä ja opitaan, mitä mahdollisuuksia teknologian parissa työskentely tarjoaa erilaisille osaajille. 

Tule kuuntelemaan ja murtamaan myyttejä yhdessä paneelikeskustelijoiden kanssa. Keskustelemassa myyteistä ovat Oulun seudun yrityksiä ja ICT-alan asiantuntijoita.  

Tutustu keskustelijoihin ja keskusteluaiheisiin tarkemmin tästä. 

12:45-13:45 Puheenvuoro: Camilla Tuominen – Tunnetaidot digitalisoituvan työelämän ytimessä
Tulevaisuuden kilpailukyky ja menestys riippuu siitä, kuinka hyvät taidot yksilöillä ja yhteisöillä on ymmärtää ja johtaa tunteita. Tunnetaidot ovat digitalisoituvan työelämän ytimessä, koska niitä koneet eivät osaa ja niissä piilee tulevaisuuden kilpailukyky. Millä tavoin voidaan vahvistaa omia ja nuorten tunnetaitoja?  

Camilla Tuominen johdattelee puheenvuorossaan tunnetaitojen maailmaan. Camillan sanotaan olevan tunnejohtamisen sanansaattaja ja pioneeri. 

Tutustu puheenvuoroon ja Camillaan tarkemmin tästä. 

14:00-14:45 ToolCampin palkintojenjako & Amazing North -tapahtuman päätös
Amazing North saa juhlavan päätöksen, kun lavan valtaavat ToolCamp-kilpailun osallistujat. ToolCampin palkintojenjaossa kuullaan, mitkä oppilastiimit vakuuttivat tuomariston palkintojen arvoisesti. Tule kanssamme juhlistamaan voittajia ja päättämään vuoden 2022 Amazing North -tapahtuma hyvällä fiiliksellä. 

Jaa tapahtuma